Brede vorming van kinderen op scholen van de Oorsprong, deel 2

Brede vorming van kinderen op scholen van de Oorsprong, deel 2
18 december 2017 Annette Lustig-Brinkman

De Oorsprong stelt het kind centraal. We zorgen dat kinderen hun talenten veelzijdig kunnen ontwikkelen: coginitief, creatief en sociaal. Ook maken we kinderen bewust van maatschappelijke thema’s zoals natuur en milieu.

In twee delen laten we u zien hoe de brede vorming van kinderen de aandacht krijgt op onze scholen. In dit tweede bericht aandacht voor het nieuwe groene plein van de Regenboog in Wijk bij Duurstede.

Hannie Schadee, directeur van de Regenboog, over het groene schoolplein: ‘ We vinden het belangrijk dat onze kinderen naast het vele leren voldoende bewegen en uitgedaagd worden om te spelen. Toen de school in 2016 30 jaar bestond vonden we het tijd om vanuit die gedachte ons schoolplein eens grondig aan te pakken. ‘

De school heeft vervolgens allerlei acties op touw gezet om voldoende geld op te halen voor het nieuwe schoolplein. Er was o.a. een braderie, de school ontving een bijdragen van de oudercommissie en andere sponsoren en de innovatieprijs van de Oorsprong. Het lukte de school om het benodigde budget in huis te halen en op 7 november j.l. werd het nieuwe, groene schoolplein feestelijk geopend.

Tamara Zinkstok en Marleen van den Brandhof (leerkrachten van de Regenboog): ‘Het is ons gelukt! We hebben een prachtig plein, met veel groen, speelhoekjes en verstopplekjes. Om lekker actief buiten bezig te zijn kregen alle kinderen ook nog een klein cadeautje, zoals knikkers of stoepkrijt.’

Het groene schoolplein is ook aanleiding om nog een extra steentje bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor iedereen. De school en het schoolplein zijn al heel lang rookvrij, nu ook de ruimte voor het schoolplein.