Nieuw scholingsprogramma personeel de Oorsprong

Nieuw scholingsprogramma personeel de Oorsprong
26 juni 2017 Annette Lustig-Brinkman

Het nieuwe programma van De Voorsprong 2017-2018 is bekend en verspreid binnen de scholen. De Voorsprong is de interne academie van de Oorsprong, waarin onze leerkrachten met en door elkaar kennis opdoen.

Een krachtige training is de training ‘Goed, beter, buitenbeentje’, die al drie jaar lang is opgenomen in ons programma. Een training  waarin onze leerkrachten werken aan een professionele aanpak waar het gaat om meer- en hoogbegaafdheid bij leerlingen. De training is een welkome aanvulling op de kennis en tools van de leerkrachten. “Met deze training leren de leerkrachten hun focus verleggen van didactische naar pedagogische zorgbehoefte. Naast de extra uitdaging krijgt in deze training vooral  het welbevinden van het kind  een centrale plaats “, legt Anton Bongiovanni van Antraciet uit.

De deelnemers zijn erg enthousiast, omdat meer- en hoogbegaafdheid vaak voorkomt en niet altijd herkend wordt. “Ik heb ontzettend veel aan de training gehad”, vertelt Annemarie Vercijs, leerkracht op de Sterrenboog. “Het bespreken van begaafde leerlingen met elkaar kan heel verhelderend zijn en herkenning oproepen.”